FrieslandCampina. Melk voor elk.

Coffee. Milk. Magic. Zo heet het magazine van FrieslandCampina over koffie met melk voor horeca-ondernemers. We mochten maar liefst vier artikelen schrijven, waaronder de coverstory.

FrieslandCampina

We interviewden Teun, een fraaie jongeman die “experimenteren met koffie leuk vindt, maar ook vindt dat koffie niet onnodig complex hoeft te zijn.”

Esther Maasdam vonden wij “niet zomaar een melkmeisje”, deze superbarista is “niet bang om vervangen te worden door een automaat.” Dat snappen wij met vier Nederlands Kampioenschappen Latte Art op je naam.

Ook spraken we met Eric, een ware koffiekenner die het werk van een barista ziet als een ambacht.

frieslandcampina4

En, tot slot, welke Rotterdammer kent De Tuin niet, het restaurant “aan de enorme Kralingse Plas aan de rand van het gelijknamige bos in Rotterdam, een stad die niet per se bekend staat als groene oase.” Een populaire plek waarvan het terras bij de eerste zonnestralen meteen vol zit. En waar je dus melk van FrieslandCampina in je pittige Italiaanse espresso geserveerd krijgt.

frieslandcampina3

Inmiddels zijn we melkkenners, al drinken wij onze koffie liever zwart.