We staan in de krant

Oke. Wij niet. Maar ons persbericht voor de verbouwing van de Euromast wel. Het werd opgepikt door het AD, nadat wij adviseerden om het persbericht te centreren om de inspiratiebron van de interieurarchitect Knapp: Space Age. Dat klinkt toch te gek om te laten lopen vonden wij. En dat vond het AD ook.

10-04-2017, persbericht Terra Cacti.

Nieuw interieur Euromast Hint naar Space Age.

Op maandag 10 april zal de Euromast haar deuren op 100 meter hoogte openen voor een sneak preview. Het team van de Euromast en interieurarchitect Karin Knapp hebben voor het ontwerp de stoute schoenen aangetrokken. Voor de nieuwe inrichting van de Euromast liet Knapp zich inspireren door het design uit het ruimtevaarttijdperk in de jaren vijftig en zestig, beter bekend als de Space Age.

In die tijd bestond een bijna te noemen obsessie voor de galaxy. De maatschappij was in de ban van de ruimterace tussen de VS en de USSR en het mogelijk bestaan van buitenaards leven. A Space Oddissey, UFO’s, de Spoetnik, het Apollo programma, het had allemaal zijn weerslag op het design uit die tijd. Veel wit, zwart en zilver, weerkaatsende oppervlakken, futuristische en cocon-achtige vormen.

Het ontwerp van Euromast-architect Huig Maaskant stamt uit de jaren 60 en zou zo bekeken prima kunnen passen als voorbeeld van Space Age design. De vorm van de brasserie heeft ook wel iets weg van een vliegende schotel. Toen de nieuwe eigenaar Willem Tieleman besloot om de brasserie, keuken en identiteit een nieuwe impuls te geven, besloot Knapp een knipoog te geven aan het ruimtevaarttijdperk.
Het interieurontwerp bevat veel futuristische vormen en elementen. De rest wordt geleverd door het ontwerp van Maaskant zelf en natuurlijk het uitzicht over een bijna zilverachtige stad.

De afgelopen twee weken is hard gewerkt om de Brasserie te verbouwen en een volledig
nieuwe keuken te plaatsen. Op 10 april lanceren we de nieuwe identiteit en website. Je bent van harte welkom voor een sneak preview.