Marrit en Cacti.

Onze talentvolle junior copywriter Jennifer Smit van 850 Words interviewde Marrit van Nattem. Marrit is het creatieve brein met een penseel in de hand achter onze vrolijke Terra Cacti-cactus. En omdat één cactus niet genoeg is voor een bedrijf dat deze stekelige vriend als meervoud in zijn naam draagt, kregen we er twee van deze illustrator waar wij inmiddels groots fan van zijn geworden.

Marrit! Je bent illustrator, maar je startte met de opleiding Lifestyle & Design. Hoezo?
“Al van jongs af aan wist ik dat ik graag naar de kunstacademie wilde. Ik was altijd al met pennen, potloden en verf in de weer. Toch zag ik illustreren meer als een hobby en leek het me destijds niet heel voor de hand liggend om van mijn hobby mijn beroep te maken. Ik koos daarom voor een opleiding Lifestyle & Design aan de Willem de Kooning Academie. In 2014 haalde ik mijn bachelor. Het is fijn om dit papiertje op zak te hebben, ondanks dat ik het afgelopen jaar besloot om het over een andere boeg te gooien.

Hoe kwam je daarbij?
Vorige zomer kwam ik in mijn kast een verfsetje gouache (dekkende waterverf, JS)  tegen met daarin tien verschillende kleuren. Die had ik ooit gekregen. Ik begon hier een beetje mee te verven, als probeersel. Dit bleek ik zó leuk te vinden dat ik de gedachte liet varen dat illustreren alleen een hobby zou blijven. In oktober 2016 startte ik mijn eigen bedrijf.

Wat maak je voor werk?
Eerst maakte ik vooral illustraties over het dagelijkse leven van mensen. Dan tekende ik een interieur waarbij ik de bepaling van composities het meest interessant vond. De laatste tijd maak ik juist veel autonoom werk. Ik merk dat ik in dit werk speelser op zoek kan gaan naar vormen, kleuren en compositie. Als het een toegevoegde waarde heeft animeer ik mijn illustraties naderhand.

Hoe kom je aan werk?
Mijn opdrachten komen nu nog vooral binnen via mijn eigen netwerk en lopen uiteen van vriendendiensten tot goedbetaalde opdrachten. Voordat ik aan een opdracht begin, doe ik eerst inspiratie op zodat ik de juiste snaar raak tijdens het illustreren. Ik ga op zoek naar afbeeldingen, maak schetsen en bied de klant verschillende opties aan. Meestal met gouache, soms ook digitaal. Pas als de klant tevreden is met het concept, werk ik mijn idee uit naar een definitief ontwerp.”

Terra Cacti herkent zich maar al te goed in dit door de vrolijke illustrator beschreven proces en is daarom nu ook ongelooflijk blij met de cacti van Marrit. Eentje ervan dient nu ook als logo van 850 Words, met een klein cowboyhoedje. Wij schreven op onze beurt de algemene voorwaarden voor Marrit’s webshop met kaarten en posters. Voorwaarden die je wel leest. En daar is Marrit ook blij mee! Lees ze hier.


Wil je Marrit inhuren? Dat kan! Hier zijn haar contactgegevens, of vraag het gewoon aan ons. Wij werken natuurlijk graag met haar samen.