Richting het noorden.

We spraken met Vincent de Winter, eigenaar van We Are North. Een jong bedrijf gericht op online dienstverlening in de publieke sector. Wij hielpen Vincent om zijn rol als ondernemer te definiëren. En bepaalden met hem de koers van zijn onderneming. Een nuchtere koers welteverstaan, richting het noorden. We vroegen hem wat hij vond van onze samenwerking.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Wat vond je van ons werk?
“Het werk van Terra Cacti zou ik omschrijven als pragmatisch, met oog voor strategie en visie. Natuurlijk was een deel ‘gewoon’ schrijfwerk, maar bijna belangrijker was de goede strategie die ik aangereikt kreeg. Iets waar zij echt aandacht aan besteden. Ze horen je. Zelfs als je nog maar een kleine ondernemer bent.”

Waar heeft Terra Cacti je bij geholpen?
“Terra Cacti stelde mijn profiel op. Eigenlijk wist ik van tevoren niet eens dat ik dit nodig had. Ik was gewoon op zoek naar een tekstschrijver in Rotterdam. Dat leverde mij zo enorm veel inzichten op, over wat voor bagage je hebt en wat je in huis hebt. We Are North was voorheen slechts een idee, nu is het iets dat staat. Mijn onderneming is gedefinieerd, het is echt een entiteit geworden.”

An en Sam, een wereld van verschil?
“Anneke typeert zichzelf als een wervelwind, Sam als een stabiele factor. En dat klopt. Maar het werkt. Impulsiviteit en reflectiviteit gaan goed samen.”


Nb.
Wat de samenwerking met Vincent voor Terra Cacti bijzonder maakte, is dat het de start was van ónze samenwerking. Die van An en Sam dus. Hiervoor deelden we een kantoor en ideeën. Vroegen we over onze schermen heen hoe jij of ik over een bepaalde aanpak dacht. Of een zin nu wel of eigenlijk toch niet kon, hoe jij om zou gaan met deze klant. Vincent vroeg ons tijdens een van de interviews voor zijn profilering waarom we niet samen gingen werken. We wisten natuurlijk al wel dat we elkaar verkering gingen vragen, maar het was nog ietwat prematuur. De vraag van Vincent fungeerde als vliegwiel. En dus zo geschiedde. Terra Cacti.