Over Terra Cacti, Anneke, Sam, toen, nu, het proces en de liefde daarvoor

Terra Cacti is het tekstbureau van schrijver en journalist Anneke Kortleve. Ze schrijft het liefst een tekst die je hoort als je het leest. Zodat de lezer wordt aangesproken in de meest oprechte vorm. Eenvoudig, niet simpel. Aanstekelijk, niet overdreven. Doordacht, zonder poespas. Daarom is Terra Cacti geboren. Uit liefde voor tekst en het opschrijven ervan.

Vanwege de liefde voor het opschrijven ervan, zijn de werkzaamheden van Terra Cacti uitgebreid naar het schrijven in samenwerking met de opdrachtgever: co-copywrite. Ook worden vanuit Terra Cacti schrijf-workshops gegeven, andere schrijvers gerekruteerd en traineeships opgezet voor copywriters binnen een ander bedrijf. 

Over Anneke 
Anneke Kortleve (1985) werkte in eerder leven werkte ze voor een groot internationaal advocatenkantoor. Ondanks de laagconjunctuur die toen heerste, besloot ze die carrière al na drie maanden aan de wilgen te hangen. Ze begon als journalist voor Vers Beton, AD en NRC en startte haar eigen tekstbureau, Terra Cacti. Dat deed ze samen met psycholoog en tekstschrijver Samira Himmit. 

Samira is tegenwoordig slechts zijdelings betrokken bij Terra Cacti, nu ze weer full-time werkt als psycholoog in de GGZ. Ze is er vooral voor goede raad, soms een interview nog en natuurlijk als prachtige en dierbare herinnering aan het samen opstarten van een bedrijf en dat volwassen laten worden.

Naast haar liefde voor tekst houdt Anneke van koken, offpiste-skiën, theater, dansen, haar vrienden en haar buitenproportionele volkstuin aan de rand van Rotterdam, waar ze de een groot deel van de lente en zomer is te vinden. Ze is naast het gewone clubben ook een enthousiaste leesclubber in haar favoriete boekwinkel Van Gennep.