Sam & An

Terra Cacti is een jong tekstbureau, opgezet door Anneke Kortleve en Samira Himmit. Ze opereren vanuit hun kantoor in Het Industriegebouw in Rotterdam. Ondanks de verschillende achtergronden en werkwijzen delen ze dezelfde visie op tekst: doordacht, begrijpelijk, vrolijk. Tekst die je hoort als je het leest, tekst die de lezer aanspreekt in haar meest oprechte vorm. Zo is Terra Cacti geboren. Uit liefde voor tekst.

Foto: Doris Schakenbos

Anneke maakt graag wilde plannen met tekst. Uit haar koker kwamen 850 Words, de talentpool van Terra Cacti, het traineeship voor copywriters van externe bedrijven, het stijlboekontwerp en een nieuwe manier om je contentagenda in te delen voor social media. Ze schrijft snel, waardoor sommige teksten moeiteloos lijken te zijn neergepend. Niets is echter zonder plan. Als een Sherlock Holmes gaat ze achter het doel aan van iedere tekst, houdt ze iedereen tot het vermoeiende aan toe de doelgroep voor en kijkt ze op het schematische af naar variatie in de boodschap.

Naast haar liefde voor tekst, houdt ze van koken, waar ze over schrijft op haar blog Vegetarische Gerechten Voor Mijn Vleesetende Vrienden, voetballen, offpisteskiën en, jawel, een leesclub. En uitgaan, met vrienden. In een vorig leven was Anneke journalist voor verschillende media, zoals NRC, AD en Vers Beton. In een nog eerder leven werkte ze op een groot internationaal advocatenkantoor.

Sam is de beste van Rotterdam en omstreken in luisteren. Anders dan Anneke wacht ze nog even voordat ze begint met schrijven. Ze stelt kritische vragen, vraagt door en laat je op je gemak voelen. Door Sam leer je wat je mooi vindt, waar je je focus op wilt leggen. Haar stijl is invoelend, en soms komt ze plotseling scherp uit de hoek. Het maakt haar teksten zowel herkenbaar als verrassend.  Sam leidt de coachingstrajecten vanuit Terra Cacti en is degene die het overzicht houdt binnen alle projecten. Ze is een kei in verwachtingen scheppen en waarmaken.

Naast tekst is het yoga, waar ze zelfs haar eigen studio voor heeft opgezet in Dordrecht en Rotterdam: Studio Sam. Verder is het eten, dansen, met vrienden zijn, lezen, kunst en films. Sam is opgeleid als psycholoog en gecertificeerd yogadocent. Ze schrijft elke twee weken een rubriek over Rotterdamse ondernemers bij NRC.

Vanaf het moment dat Sam en Anneke gingen samenwerken, merkten ze dat het klopt. Een creatieve wervelwind en een stabiele factor. Kruisbestuiving in zijn mooiste vorm.

sam lacht 2
Foto: Doris Schakenbos