Eindredactie

Voor verschillende bedrijven lever ik eindredactie en taalcoaching. Ik leerde de fijne kneepjes van het vak bij de (in mijn ogen) grootste aanbestedingsredacteur van Nederland Renee Jaarsma voor Rebel Group. In 2021 -2022 werkte ik als eindredacteur voor Systemiq voor de Green Digital Deal van Rotterdam. Ook werkte ik als eindredacteur voor Vers Beton.

Tekstcoaching houdt in dat ik niet alleen redigeer, maar ook de tekst bespreek, stukken herschrijf indien nodig en een helder verloop bewaak. Wat hierbij handig is, is dat ik niet alleen journalistieke, maar ook een juridische achtergrond heb. Ik heb een tijdje (in een vorig leven, zo voelt het) bij advocatenkantoor Bird & Bird gewerkt. Door deze achtergrond kan ik snel wetten doorgronden en begrijp ik wat er wordt gevraagd in de criteria bij een aanbesteding of een fondsaanvraag. Ook weet ik hoe je aan bepaalde wetgeving kunt voldoen en welke terminologie hierbij nodig is en welke je moet vermijden. En in het algemeen ben ik door mijn juridische achtergrond goed in het logisch redeneren en kan ik mensen helpen hun argumenten goed te schikken.

Ik ben naast tekstcoach ook graag eindredacteur voor mensen die alleen hun teksten na willen laten lopen op spelfouten en of het lekker loopt voor de doelgroep.