Bijcollege. Ingetogen & opvallend


Bijcollege is een innovatief studiekeuzeplatform voor onderwijsinstellingen. Wij bouwden voor hun de website en schreven de teksten. Het hoofdthema van het ontwerp is een herhaling van de boodschap in het lichtgrijs. Acadabra? Kijk maar goed naar de afbeelding op de voorpagina en de dienstenpagina, daar zie je dat deze afbeelding zich herhaalt in het lichtgrijs. Dat is vooraf zo geprogrammeerd door onze ultratalentvolle Robert. Ook doen we dit met de kopjes, waar je de tekst in het blauw ziet en één woord wordt herhaald in het lichtgrijs.

Bijcollege op laptop
Bijcollege op laptop.

Bijcollege heeft veel informatie op haar website. Naast de uitleg van hun diensten, publiceert het richtinggevende instituut ook wetenschappelijke en semi-wetenschappelijke artikelen en geeft Bijcollege nieuwsupdates in maar liefst acht categorieën. Het werkt samen met verschillende partners en Bijcollege krijgt het vele lovende recensies van studenten en instellingen. Die wilden we natuurlijk ook een mooie plaats geven op de site, zonder te schreeuwerig over te komen. Daarom kozen we voor halftransparante foto’s en quote-tekens.

Bijcolllege op iPad
Bijcolllege op iPad.

De hoofdkleuren zijn donkerblauw en grijs. Het past mooi bij de vaak ietwat ingetogen stijl van de doelgroep, universiteiten. Ook werkt het kleurschema mooi bij de afbeeldingen.