Schotgroep Environmental. Combined strength

Schotgroep Environmental is een tak van een Nederlandse aannemer voor het uitzetten van duurzame projecten waar woestijnvorming op de loer ligt. Door het combineren van bedrijven en technieken, bouwen ze aan methodes om verloren gewaande grond weer bruikbaar te maken. Wij zijn verantwoordelijk voor de communicatiestrategie, opmaak en tekstdocumenten van twee projecten: biobrandstof in Zuid-Afrika van bush-ecroachment en typhaverwijdering in Mauritanië.

Project 1: van bush-encroachment naar biobrandstof.

Het document ‘Convert Reclaim Rebuild’ werd gepresenteerd aan potentiële investeerders en het ministerie van Zuid-Afrika om invasieve gewassen (bush encroachment) om te zetten in biobrandstof. Het document trok de aandacht. Zo veel dat de directeur van Schotgroep werd uitgenodigd in Genève om uitleg te geven aan – en advies te krijgen van – de Verenigde Naties. Ook de grootste investeringsbank van Afrika toonde interesse in het project.

Project 2: Herontwikkeling Senegal River Basin.

Desmond Schot werd door de regering van Mauritanië gevraagd om zijn licht te werpen op het Senegal River Basin, dat wordt geteisterd door typha, een snelgroeiend rietgewas. Hij ontwikkelde hierop een stappenplan, waarvoor wij de teksten schreven en dit vormgaven naar een magazine. De teksten zijn vertaald naar het Engels en Frans.

“We are not alone in this approach. The African Progress Report, produced under the leadership of Kofi Annan in 2015, states that cooperation and transition are the key to a better Africa: “Let us act now and act together.” The African Progress Report was published after our own preliminary research into the problems of the Senegal River Basin. We concur with its conclusions.”

 

Psst. Saskia Wigbold verzorgde de illustraties in de vorm van infographic-collages. Een prachtige aanvulling van ons document en een aanrader voor iedereen die ooit iets wil doen met beeld dat spreekt: maak gebruik van het Rotterdamse beeldmakerscollectief ‘Beeldkanon’. Ga naar Beeldkanon