Liesje Doet

Elise de Ruiter is een van mijn beste vriendinnen. Vaak zeggen ze dat je beter niet kunt samenwerken met goede vrienden, maar dat is onzin. Misschien is dat alleen wanneer je saai werk doet en je dan allebei excelsheets gaat invullen ofzo. Ik werk juist graag voor vrienden, zo leren we elkaar kennen.

Liesje Doet is het bedrijf van Elise. Zij is programmamaker en creatief leider en wilde graag zich toeleggen op meer schrijven. Daarop besloten we tezamen haar website te maken. Ik ontwierp haar site, waarop Robbert Blinde deze bouwde in het CMS ‘Grav’. De site is opgezet als een echte schrijfwebsite, omdat Elise ook graag schrijft. Daarom besloten we een extra onderdeel toe te voegen: Liesje Schrijft. Hierop kan Elise bloggen.

De homepage is heel gevarieerd opgezet, dat vind ik echt ultraleuk. Als een soort slang krijg je een portfolio-item, dan weer een blog. En allemaal in verschillende formaten. Dat lijkt misschien eenvoudig, maar dat is heel vernuftig gemaakt door Robbert.

Nog iets leuks: elke pagina krijgt een andere kleur, telkens weer. Zoals Elise is. Knetterkleurrijk.

Ik deed de redactie van haar portfolioteksten en schreef haar about-tekst. Want het blijft lastig, iets leuks over jezelf schrijven. Ookal kun je heel goed schrijven. Natuurlijk maakte ik handig gebruik van hoe lang ik Elise al ken en hoe gek ik op haar ben. Nooit gedacht dat ik dat later handig zou kunnen commercialiseren naar aantrekkelijke copy voor op haar site.

liesjedoet.nl

Elise en Liesje

Ik ben Elise. Met mijn blik op de horizon en mijn voeten in de klei bouw ik graag mee aan een mooiere wereld. Voor mijn kinderen en voor mezelf. Het liefst als pionier: een dromerige doener, of juist een doenerige dromer. Want het leven wordt zoveel leuker als je iets kunt bijdragen.

Daarom heb ik Liesje Doet opgericht. Een stichting die cultuur inzet als middel om maatschappelijke problemen aan te kaarten en op deze manier een onderdeel te zijn van de oplossing.

Als Elise verdien ik mijn boterham met het ontwikkelen, opzetten en uitvoeren van culturele programma’s rondom culturele identiteit, diversiteit en inclusie en talentontwikkeling. Als Liesje verbeter ik de wereld door zelf projecten op te zetten die ik belangrijk en waardevol vind en die door niemand anders worden opgepakt.