Mieke Cuppen. Eetpatronen doorbreken

Voor Mieke Cuppen bouwden we een website in Grav, een modern flatfile CMS. Het leuke daarvan is dat je verschillende frames kan bouwen voor je website. Je hebt dus niet altijd dezelfde optuiging van je website (bijvoorbeeld, je logo móet linksboven op elke pagina, het menu moet altijd recht getoond worden). De website heeft een voorportaal gekregen waarin vijf werken worden getoond. Hiervoor hebben we gekozen om direct een professioneel beeld te geven van Mieke haar werk.

Mieke Cuppen op laptop
Mieke Cuppen op laptop.

De portfolio van Mieke is het belangrijkste onderdeel van haar website, daarin zie je wat ze doet en waarvoor je haar kan inschakelen De portfolio is vooral gericht op haar ontwerpen, maar we wilden haar foto’s ook een plekje geven. De oplossing daarvoor is een aparte kop voor haar fotografie in haar portfolio. Wanneer je op haar fotoprojecten klikt, dan verschijnen daaronder weer haar tableware-projecten. Zo blijf je niet te lang hangen in haar fotografie.

Mieke kreeg veel vragen of ze zelf haar servies verkocht. Daar hebben we een oplossing voor bedacht, namelijk een kaart waarin ze haar verkooppunten kan aangeven.

De website is tweetalig: de content is zowel in het Nederlands als het Engels. Mieke kan elke pagina in beide talen aanmaken en bewerken. Ook hebben de Engelse pagina’s een andere titel en URL dan de Nederlandse pagina’s, wat goed is voor de vindbaarheid in Google.

Ook schreven we haar teksten in het Nederlands en in het Engels. Een voorbeeld van Mieke haar about-tekst:

Studio Mieke Cuppen levert tableware design en consultancy waarbij de grenzen van eten en eetpatronen worden doorbroken.

Elk nieuw ontwerp is als een blanco canvas met als doel  functionaliteit en esthetiek in elkaar te schuiven. Haar werk gaat een wisselwerking aan met de chef, die wordt uitgedaagd tot nieuwe vormen van presentatie en gebruik.  

Mieke Cuppen op iPad
Mieke Cuppen op iPad.

Naast ontwerp levert Mieke Cuppen ook advies omtrent afzetmarkten, inzetbaarheid en materialen en consulteert zij opdrachtgevers over duurzame disposables en het opzetten van servieslijnen hierin. Ze heeft een sterk netwerk van ontwerpers en adviseert op aanvraag haar cliënten over het aantrekken van nieuwe namen en levert art-direction bij het opzetten van een collectie.

Ontwerpen worden in de studio in Rotterdam gemodelleerd in Rhino, Z-Brush, prototypes worden gemaakt van klei of papier. Studio Mieke Cuppen is tweemaal geselecteerd voor een design-residentie bij Vista Alegre en Kahla Kreativ en was winnaar van de Mercure design-prijs.

“Ik begin met de basis en onderzoek de inzet daarvan. Wat doet de gebruiker met mijn werk? Die uitkomst vertaal ik naar nieuw ontwerp. Tableware krijgt pas echt haar waarde door het gebruik ervan.”

Mieke Cuppen

Present-day tableware | Contemporary disposables