Thoben & Minten. Liefde voor logica

Thoben & Minten is een jong interieurontwerpbureau uit het zuiden van het land. Nelleke en Avelien vroegen ons om de portfolioteksten te schrijven voor hun website, samen met een stuk voor op de over ons-pagina. Twee onderdelen die in elkaar overvloeien. In elk project is hun gedeelde aanpak tussen de regels door terug te lezen.  

"Onze gedeelde liefde voor logica vormt een identieke basis en visie.Met behoud van onze verschillende karakters in deze duo-formatie. Waar Nelleke strakke vormen aanbrengt, zorgt Avelien voor sfeer. Samen ontstaat er een balans.

Bij Thoben & Minten beginnen we bij het begin en maken van daaruit kleine stappen. Volgens ons zou elk detail een onomwonden functie moeten hebben. Onnodige complexiteit gaan we uit de weg, liever bedenken we oplossingen voor het onlogische. Daarmee gaan we door totdat we dat precaire punt tegenkomen waarop het logisch is. Daar stoppen we, want precies daar is het goed."

Naast het schrijven van de cases, stelden we voor om hun opdrachtgevers te interviewen en passages daarvan in hun portfolio te plaatsen. Dat kon makkelijk, de reacties van de opdrachtgevers waren enorm positief. Door de juiste vragen te stellen, door te vragen én te schrappen wat irrelevant was, passen de testimonials mooi in de cases.

Een aantal passages ter illustratie.

Case: Villa in Kaatsheuvel

Opkijken naar de Kaatheuvelse schoonheid
Met het vertrouwen van de bewoners op zak gingen de indeling en het aangezicht van de woning compleet op de schop. Licht en openheid was het credo. Kleine ramen werden vervangen door ruime wanden van glas. Ruimtes werden afgezonderd of juist met elkaar verbonden. Functie en vorm werden elkaars beste vrienden.

Lees de hele case.

Case: Hats & Tales

Grootse plannen in een kleine ruimte
Een goede samenwerking omdat je zo van elkaar verschilt en elkaar daardoor perfect aanvult. In theorie werkt dat prima, maar op een werkplek kan zich dat uiten in gematigde orde versus overwoekerende chaos. Daarom bedachten we afgesloten werkplekken waar je je kunt concentreren als dat nodig is. Met een nisje, waarover je heen kunt kijken als je tussendoor even samen wilt werken.

Lees hier de hele case.

Case: James Hardie

Verbinding maken in een open structuur
Met kleurvlakken verbinden we de ruimte, via vloeren en wanden. De groene vlakken doen denken aan een vloerkleed die de gezamenlijke ruimtes typeren. Op neutraal grijs wordt gewerkt. De kleuren zetten ook aan tot beweging. Ze leiden je intuïtief door de ruimte.  

Lees hier de hele case.

Case: Musters Oogzorg

“We gaven Avelien en Nelleke zo goed als de vrije hand. Best bizar dat hun ontwerp vervolgens in één keer goed was. Bewonderenswaardig en echt te gek. Dat je elkaar zo begrijpt, zelfs als je vanaf nul begint.”
– Mark Nauta –

Lees hier de hele case.

Case: Woonboerderij in Vinkel

Herinrichting van een goede herinnering
Bij Annet viert spontaniteit hoogtij. Als het niet te bedacht is, dan is het goed. En als het net niet klopt, dan is het perfect. Een persoonlijk en groot project als dit mondt bijna vanzelf uit in een samenspel waarin we met elkaar meegroeien. En waarbij soms moet worden losgelaten.

Lees hier de hele case.