Traineeship

Voor bedrijven die een inhuizige copywriter nodig hebben, maar zelf geen verstand hebben van schrijven, levert Terra Cacti onder haar trainingsprogramma 850 Words een traineeship. De trainee volgt ons lesprogramma en een programma toegespitst op het bedrijf waar het is aangenomen.

Het programma duurt drie maanden. Tijdens het traineeship komt de trainee 1 keer per week op kantoor van Terra Cacti. Voor een meerprijs kan het traineeship ook plaatsvinden op het kantoor van de opdrachtgever.

Maand twee

Traineeship
Tijdens het traineeship gaan we in op basisonderwerpen: het maken van titels, ondertitels, nieuwsberichten, reacties, social media, blogs, persberichten, etc. Tijdens strategische sessies onderzoeken we de elevator pitch, het doel van het bedrijf, de doelgroep, de onderwerpen, etc en verwerken we dit in een presentatie voor het bedrijf.

Elke week krijgt de trainee een intensieve individuele workshop waarin we verder ingaan op teksten, toegespitst op jullie bedrijf. Alle teksten worden nagekeken door Terra Cacti tijdens het traineeship.

Doelen
Na drie maanden is de trainee opgeleid tot een goede en flexibele (senior) copywriter voor jullie bedrijf, met de juiste tone of voice, snelle pen en een reeks aan bijzonder praktische vaardigheden voor in de toekomst. Ook leren wij de copywriter aan om kennis over te dragen aan een volgende copywriter.

Wij zijn in deze maanden sterk betrokken bij jullie bedrijf en kunnen ook in de toekomst copywriters begeleiden en bijsturen. Daarnaast doen we verschillende tekststrategische sessies om jullie visieverwoording en elevator pitches helder te krijgen. De strategische webteksten worden geleverd en jullie leren tijdens de strategische tekstsessies ook zélf hoe je doelgerichtere teksten kan schrijven en hoe je bewijs levert aan je doelgroep. Tijdens de opleiding zal de trainee een duurzaam stijlboek opzetten, ook bruikbaar voor eventuele vervolgcopywriters.

Vacature traineeship
Heb je nog geen trainee? Dat is geen probleem Terra Cacti heeft een uitgebreid netwerk in copywriters en verzorgt regelmatig ook het recruitmentproces. We stellen een vacature op voor copywriter jullie nieuwe bedrijf, waarbij de eerste maanden een traineeship vormen dat grotendeels plaatsvindt op ons kantoor in Rotterdam. Wij stellen de vacature op, we beoordelen vervolgens samen de binnengekomen brieven. De ingezonden brief moet geschikt zijn voor web, uitdagend, fris en jong. Dat betekent dat een timide brief eerder de weg naar de prullenbak vindt dan een iets te uitdagende brief. Je stuurt namelijk liever iemand bij, dan dat je iemand moet aansporen. Vervolgens is de sollicitatieronde, waarbij wij samen de persoon ondervragen en een korte schrijftest afleggen.