Vacatures

Ik schrijf heel graag vacatures (let op: vanuit de werkgever zelf, niet voor recruiters).

Ik heb de overtuiging dat een werkzoekende zich best wel kwetsbaar voelt en dat zelfontwikkeling één van de belangrijkste onderdelen is van de vacature, meer dan prestige en tertaire arbeidsvoorwaarden, zelfs meer dan een sfeer (dat kan soms ook wat opgelaten worden, vind je niet?).

Je zit er het grootste deel van je tijd en ik denk dat bijna ieder mens – in ieder geval degene die je aan wilt nemen – graag nieuwe dingen wilt leren en beter wil worden in haar functie. Ik geloof dus ook in wat langere vacatureteksten, omdat vacatureteksten eigenlijk de enige teksten die volledig worden gelezen en lange vacatureteksten geven de lezer het gevoel dat er moeite in hem of haar is gestoken.

En dat geldt dus ook voor praktische opleidingsniveaus. Als voorbeeld geef ik graag de vacatureteksten voor Count & Cooper, waar ik verantwoordelijk ben voor de WO-vacatures van werkstudent tot project lead en daar tegenover de vacatureteksten voor Vepco voor planners en chauffeurs.

Werkwijze:
Een vacature schrijf ik in een sprint. In de ochtend interview ik je over de vacature, de ontwikkelmogelijkheden, jou als werkgever etc. Daarna schrijf ik deze meteen uit. Het liefst werk ik bij je op kantoor, om de sfeer te proeven, maar dat hoeft niet per se natuurlijk.

De kosten voor een vacature zijn voor een klein bedrijf 300 euro, voor een groter bedrijf 500 euro.

Project Analist – COunt & COOPEr

Wij zoeken talent dat verder wil gaan dan een adviesmodel. Een tender houdt bij ons in dat we ook daadwerkelijk participeren in de aanbesteding. Groen licht betekent project delivery. Dat betekent dat wat we zeggen te kunnen, ook doen.

Bij Count & Cooper werken we aan een nieuw model voor project delivery. We onderscheiden ons van ingenieursbureaus, project managers en consultancybureaus omdat wij zelf meedoen aan een tender of risicodragende partner zijn in een infrastructureel of bouwproject. Wij geloven dat slim management waarde toevoegt. Daar geloven we zo sterk in dat we participeren vanaf de opzet van een aanbesteding – en soms zelfs de kar trekken door een inschrijving te initiëren. Als risicodragende partij staan we middenin onze projecten en daarmee zijn we één van de eerste van Nederland. Project delivery kost durf, professionaliteit en een beetje flair. Je hebt waarschijnlijk het ene heel veel, het andere voldoende, maar moet nog wel werken aan één van de de drie.Count & Cooper is bereid te investeren in talent. We willen dat je je gaat ontwikkelen tot de beste versie van jezelf. Want alleen wie gelooft in zichzelf en wat hij zegt, kan het ook werkelijk uitvoeren.

Make it count, tel mee vanaf dag één.
We werken aan grote en complexe aanbestedingen en uitvoeringsprojecten, want daar zit voor ons de meeste uitdaging, innovatie en mogelijkheid tot slimme integratie. Als starter bij Count & Cooper krijg je vanaf de eerste dag je eigen verantwoordelijkheden binnen het team.

Dit begint met kleine opdrachten zoals commentaar analyseren op een planning of het uitwerken van een omgevingsanalyse. Na een paar weken al organiseer je zelf planningssessies, werk je het verkeersplan uit of bedenk je bijvoorbeeld de omgevingsaanpak voor een project. Na twee maanden draag je volledige verantwoordelijkheid voor jouw onderdelen en ben je binnen het project hét aanspreekpunt voor jouw scope. De verantwoordelijkheden blijven groeien, zodat je kunt blijven ontwikkelen. 

Volg de Count & Cooper Academy
Al onze Project Analisten volgen het tweejarig Project Analist Programma, waarin je meer leert over jezelf en de projecten waaraan je werkt. Tijdens intensieve leermodules en mentorsessies geven we talent de ruimte zichzelf en de tender-wereld te leren kennen. Bereid je voor op managementsimulaties, serious gaming, rollenspellen en een leerroute buiten je comfortzone.  

Anders dan bij veel Academy’s of traineeships, is de Count & Cooper Academy niet alleen voor starters. Menselijk kapitaal is namelijk onze belangrijkste asset, en wij zijn ervan overtuigd dat wanneer we in daar vol in investeren, we dat dubbel en dwars terug verdienen. Iedere medewerker – dus ook de partners – volgen verschillende trainingen, coachingssessies en praktijkmodules om zich continu te blijven ontwikkelen.

Wat voor de één werkt, hoeft voor de ander niet te gelden. Daarom verkennen we je persoonlijkheid en hoe je daarin jezelf meer kunt ontwikkelen en anderen de ruimte geeft hetzelfde te doen. Zodat het team, echt een team wordt. 

Want je zet geen verdediger in de spits of andersom. Liever maak je een ideale opstelling en zorgen we dat er coaching is vanaf de zijlijn. Want daar is het overzicht en de rust. Zo zit je middenin een dynamisch team met de hectiek en adrenaline van een groot project, en vind je toch ruimte voor reflectie en verbetering. Wij zoeken starters met maximaal twee jaar werkervaring met een afgeronde technische WO-opleiding. Studenten met een ander WO-profiel zijn ook welkom om te solliciteren wanneer zij  affiniteit hebben met bouw, project delivery en aanbesteding. 

We zoeken daarbij specifiek naar talenten die de ambitie hebben om de beste te worden en die zich snel kunnen ontwikkelen. Talenten die zelfbewust zijn, begrijpen wat hun taak is en hoe ze dat kunnen aanvliegen, of graag leren hoe ze dat aan kunnen vliegen. En mensen met een verbazingwekkend talent voor redeneren en dat verder willen ontwikkelen, en daarbij feedback een geschenk vinden om hun eigen professionele stijl te ontwikkelen.

Werken aan groei

Wij participeren alleen in grote en complexe projecten, waarin wij zelf de lead nemen. Dat betekent veel verantwoordelijkheid, die wij verdelen over verschillende sleutelposities voor teamleden. Om dat te bewerkstelligen hebben wij een functiehuis opgesteld, waarin je snel groeit binnen het bedrijf wanneer je goed functioneert.

Wij willen en geloven dat met de juiste begeleiding een Project Analist binnen twee jaar kan uitgroeien tot Consultant, iemand met een focus op de juiste hoofdlijnen en die zich kan ontfermen over details. Iemand die niet zomaar de dingen juist doet, maar de juiste dingen doet. Iemand die goed kan samenwerken, inspireren en een proces kan begeleiden. 

LOGISTIEK PLANNER – VEPCO

Vepco is op zoek naar enthousiaste logistieke planners. Een planner bij Vepco denkt een stap vooruit, durft besluiten te nemen en is gretig om nieuwe dingen te leren. Wij geloven dat goede planners essentieel zijn voor het vervoer van de toekomst en zijn bereid in onze mensen te investeren. 

Leidende transporthub op de Moerdijk
Vepco bouwt dag in, dag uit aan een full-service transporthub voor containervervoer op de Moerdijk. Door onze unieke locatie tussen de twee grootste haven van Europa, Rotterdam en Antwerpen, verbinden wij het achterland en de inland terminals met elkaar en de haventerminals. Wij leveren verschillende soorten vervoer op maat en zoeken daarin continue naar de meeste duurzame oplossing.

Ons credo? Durf wordt beloond. Wij zijn niet bang voor onze concurrentiepositie, ook niet van andere vervoersmogelijkheden over water en land. We geloven dat als je goed werk levert en vooruitstrevend bent in technische innovatie, je je geen zorgen hoeft te maken over je plek in de markt. Om deze plek in de markt te bewaken en te verbeteren, zoeken we planners die innovatief zijn in oplossingen mee kunnen denken met hun collega’s. Mensen die zich willen ontwikkelen, op persoonlijk vlak en met het bedrijf mee. 

Verantwoordelijkheid nemen en overdragen
Als planner werk je in een hecht team samen en ben je verantwoordelijk voor de aansturing van 100 vrachtwagens. We willen dat je bij ons leert hoe je verantwoordelijkheid kunt nemen over grote besluiten én hoe je deze verantwoordelijkheid goed kunt overdragen. Dat laatste is een belangrijk focuspunt voor ons, want wij geloven in een goede work/life balans. Daarvoor is van belang dat jij niet alleen je werk goed moet kunnen oppakken. Je moet het ook weer kunnen neerleggen – en dus hameren we erop dat je leert om je werk goed te kunnen overdragen. 

Voor die work/life balans werken onze planners daarom niet alleen met begintijden, maar ook met eindtijden. Behoudens uitzonderingen werk je van 8:30 tot 17.00 uur. Wanneer je wat meer ervaring hebt in het vak, kun je ook worden ingedeeld op een vroege shift, van 6.00 tot 14:30 uur of van 7.00 tot 15.30 uur, of een late shift van 12.00 tot 20.30.uur. Zo creëren we meer tijd in je weekschema om lekker te gaan sporten bijvoorbeeld, of een middag of juist een ochtend te relaxen. 

Een kei in schakelen 
Wij zoeken mensen die goed kunnen schakelen, een kei zijn in communiceren en goede kennis hebben van het wegennet en computerprogramma’s. Als je nog maar net begint, heb je waarschijnlijk van het ene heel veel, het andere voldoende en moet je aan het andere nog een beetje werken. Dat begrijpen we. Als je maar verantwoordelijkheid kunt en wilt nemen over jouw eigen carrièrepad. 

Bij ons wordt je niet alleen inhouse getraind, je kunt ook extern verschillende opleidingen volgen. Zo kun je via de SOOB verschillende opleiding volgen, zoals de basisopleiding transportplanner of een communicatietraining. We gaan met je in gesprek over wat de beste volgende stap is voor jou als planner en welke opleiding daarbij past. 

We vragen van jou:
Leergierigheid,-verantwoordelijkheidsgevoel en durf
Sterke communicatie-skills Goede kennis van het Nederlands
Goed kunnen schakelen tussen werkzaamheden en goede focus
Een teamspeler, iemand die instaat voor hun collega’s (ook hun flauwe grappen) 
Begrip van het wegennet in Nederland (de Benelux leer je zo)
Rijbewijs B en eigen vervoer (Vepco heeft helaas geen goede aansluiting op het OV)

Ervaring en relevante opleiding is een pré. Maar let wel: we willen graag in jou investeren, dus hebben we liever niet dat je snel weer vertrekt. Daarom hebben wij meer interesse in slimme en gemotiveerde mensen vanuit onverwachte hoek, dan jobhoppers die altijd op zoek zijn naar groener gras bij de buren. 

Jouw nieuwe werkplek
Ons kantoor is gevestigd op het groeiende industrieterrein de Moerdijk, op de Fazantweg. Een prettige plek met hoge plafonds, goede koffie en een stijlvolle inrichting. Op ons terrein van 7.000 m2 bevindt zich een depot en een grote inpandige garage voor onze vloot van ruim 60 vrachtwagens en flexibele charters, die volledig zijn aangesloten op ons GPS en planningsysteem. Ook leveren wij een unieke service, die wij de Vrachttaxi Moerdijk noemen: terminaltrackers die containers vanuit de inland terminals naar de Moerdijk vervoeren en naar ons depot. Jij als planner zult je specialiseren op alle facetten van het vak en steeds meer verantwoordelijkheid dragen over één van onze bedrijfstakken of over de andere teamleden.

Wat kun je van ons verwachten: 
Goed salaris, inclusief vakantiedagen en -geld
Een goede work/life balans  
Fijne werkplek 
Fijne werksfeer en uitjes
Gemotiveerde collega’s 
Veel opleidingsmogelijkheden

baliemedewerker – VIlla zebra

Het gros is luidruchtig, luistert maar voor de helft én komt amper boven je balie uit. Ze lezen meestal geen verbodsbordjes, maar kijken wel met een open blik naar het werk van de kunstenaar. En ze vertederen je met hun vondsten, enthousiasme en eigen bouwsels. De bezoekers van Villa Zebra, dat zijn geen gewone bezoekers. Daarom zoeken we bij Villa Zebra ook geen gewone baliemedewerker. We zoeken iemand die gek is op cultuur en kinderen én zijn of haar mannetje zal staan te midden van hordes mini-kunstliefhebbers en hun begeleiders.

Het begint bij de verbeelding
Villa Zebra brengt kinderen in aanraking met hedendaags beeldende kunst. Wij bouwen exposities die gericht zijn op kinderen en nodigen de kunstenaar uit om op locatie te komen werken. We geven workshops, organiseren voorleesmiddagen en andere activiteiten. In alles wat we doen vragen we kinderen wat ze zien en verwonderen ons over de antwoorden die ze geven. Door te spelen met de verbeeldingskracht van kinderen, ontwikkelen ze zichzelf.

Onze nieuwe spin in het web
Villa Zebra zoekt een nieuwe baliemedewerker voor de ene week twintig uur, de andere week acht uur per week. Je bent inzetbaar om het weekend en op nader te bepalen weekdagen. Als baliemedewerker ben je een spin in het web voor achter de schermen en een visitekaartje voor de gasten van Villa Zebra. Je bent het eerste en laatste contact met individuele bezoekers en schoolgroepen, je bemant de front-office en neemt de telefoon op, verzorgt de informatiefunctie en verricht baliewerkzaamheden, kassahandelingen en andere operationele werkzaamheden.

Werkzaamheden:
– baliewerkzaamheden, zoals kaartverkoop en instructies, de telefoon aannemen, operationele werkzaamheden en kassawerkzaamheden;
– ondersteuning in voorraadbeheer, aansturen van medewerkers en vrijwilligers en de café- en winkelverkoop; 
– dagelijkse leiding balie in het weekend; en
– beheer kassakas en kleine kas

Dienstverband en -relatie en arbeidsvoorwaarden
Je valt onder het hoofd baliemedewerker en krijgt in principe een tijdelijk dienstverband voor een jaar met een proeftijd van een maand. Na twee jaar behoort een vast contract tot de mogelijkheden. Inschaling in schaal 3 van de CAO Sociaal Werk.

Opleiding en werkervaring
Villa Zebra zoekt een medewerker die nog studeert of minimaal MBO-niveau. Je hoeft niet speciaal ervaring te hebben voor deze functie, doorslaggevend is of je enthousiast bent, creatief en geordend en vooral, je graag wilt ontwikkelen binnen je functie en binnen Villa Zebra. Je woont bij voorkeur in Rotterdam.

Geen gewone baan!
Een baliemedewerker bij Villa Zebra heeft geen gewone baan. Je bent het visitekaartje van kinderen en kunst. Daarom zoeken we iemand die affiniteit heeft met kunsteducatie, en iemand die goed om kan gaan met kinderen en geduld heeft met volwassenen. Je weet de goede toon te vinden om op een vriendelijke en overtuigende manier te communiceren met bezoekers en vrijwilligers. Je hebt een positieve instelling en bent oplossingsgericht en stressbestendig. Je hebt een praktische inslag en een aanpakkers-mentaliteit. Je bent bereid een BHV-diploma te behalen, of, liever nog, hebt deze al op zak.

Je bent vrolijk, slagvaardig, prettig in de omgang en vol energie. Je bent vooral géén standaard baliemedewerker, of misschien wel, maar wilt liever geen standaard baliemedewerker meer zijn.

Heb je interesse?

Stuur dan een korte sollicitatiebrief met CV aan [. ]. De gesprekken vinden zo snel mogelijk na deze datum plaats. 

TRAINEESHIP – PEaks

Hoi, ik ben Sijbrand Tieleman en ik ben de co-founder van een innovatieve financiële app, die zowel interactief als informatief wordt. Met onze start-up in Amsterdam zoeken we een talentvolle copywriter met een losse, vrolijke stijl die de teksten voor onze app gaat schrijven. Per 1 december 2016 zal hij of zij ons enthousiaste team in Amsterdam versterken.

Wij bieden hiervoor een betaald traineeship aan. Want als je voldoet aan ons profiel, willen we graag investeren in jou. We willen van jou de beste tekstschrijver maken. Waarom? Omdat tekst een ongelooflijk belangrijk onderdeel zal uitmaken van onze app. Het is letterlijk de formulering en uitvoering van onze strategie. Dus hoe beter jij leert schrijven, hoe beter wij ons product kunnen verwoorden.

Over het traineeship
Het traineeship duurt drie maanden en vindt gedeeltelijk plaats op ons kantoor in Amsterdam, gedeeltelijk in Rotterdam. Na afsluiting van het traineeship zul je bij ons op kantoor in Amsterdam komen werken en word je zelfstandig verantwoordelijk voor al onze teksten.

Tijdens het traineeship leer je niet alleen onze start-up van binnen en buiten kennen, maar ook het voor ons nog vrij onbekende schrijversvak. We geven daarbij ruiterlijk toe: wij zijn geen tekstschrijvers. We weten wat we mooi vinden, maar we weten niet precies hoe we dat moeten opschrijven. Daarvoor hebben we Anneke Kortleve aangetrokken, werkzaam als copywriter en NRC-journalist in Rotterdam. In drie maanden geeft zij je intensieve begeleiding over en reflectie op de te schrijven teksten voor onze app. Ook volg je op haar kantoor diverse individuele en gezamenlijke workshops. De gezamenlijk workshops volg je met andere copywriters en worden gegeven door verschillende inspirerende schrijvers en journalisten.

Wat ga je leren?

Als trainee ben een belangrijk onderdeel in onze strategische tekst-sessies, waarbij we het doel, de doelgroep en de tone of voice van de app bepalen. Je staat aan de vooravond van een nieuwe ontwikkeling en jouw stem telt mee – zeker als je hem goed op papier weet te zetten. Onderdelen die aan bod komen zijn website-teksten, community-management, social media, creatief schrijven, slogans, titels, persberichten, nieuwsberichten en blogs. We willen dat je alles leert over tekst op het gebied van communicatie, productontwikkeling en marketing.

Wat we zoeken

We zoeken niet alleen een talent, maar ook een durfal. Een teamspeler, maar wel een tikkeltje eigenwijs. De tekstschrijver in spé moet snel een connectie kunnen maken met de doelgroep: de gebruiker en de potentiële gebruikers van de app. We zoeken een journalistieke neus, nieuwsgierigheid en vindingrijkheid. Iemand met WO-denkvermogen; studierichting is minder relevant. De kunst om creatief te schrijven en de wil om praktisch te schrijven wél.

We zoeken een full-time schrijver, maar over part-time schrijversschap valt zeker te praten. Het startsalaris is marktconform en het traineeprogramma wordt volledig gefinancierd door ons.