Containerplein

Mijn broer, Alexander van Eeden Petersman, heeft een groot containerbedrijf en ik ben een creatieveling. We wisten niet zo goed van elkaar wat we deden. Hij vroeg mij voor hem te werken. Als de klanten niet duurzaam, cultureel of sociaal zijn, dan kun je er bij mij vanuit gaan dat het familie is (en dat ze dus hoe dan ook, aan de achterkant altijd wel een klein duurzaam zetje krijgen van mij aan de keukentafel). Ik ben overigens niet heilig in de leer, maar ik word ook gewoon vaker gevonden door duurzame opdrachtgevers, of opdrachtgevers die daar een stap in willen maken. Mijn stijl en helderheid past daar goed bij.

Ik bouwde met Robbert van Webbify de site van Containerplein voor hem, in een van mijn favoriete thema’s, Slope van Codestag. Binnen een week stond de volledige site, inclusief logo (waarvoor ik gebruik maakte van de talentvolle Hongaarse ontwerper Zita Nagy, die schakel ik vaker in als ik zelf te druk ben) en foto’s.

Het bijzondere neveneffect is nog wel dat ik en mijn broer elkaars bedrijf zijn gaan leren kennen en we nu elkaar goed op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Containerplein is binnen een jaar uit haar voegen gebarst en err staat er nu een derde depot in Antwerpen Haven. Ik weet nu van alles over reefercooling, FYCO-controle en shunterservice en vooral, wat een unieke positie hij heeft op de Moerdijk. Mijn respect is enorm gegroeid voor hem en dat is wederzijds, ook al werken we in totaal andere werelden, met een een ietwat ander wereldbeeld.

Een website als Containerplein, inclusief huisstijl, tekst en stockfoto’s waar nodig, symbolen, het maken van een nieuw logo (dat deed Zita Nagy voor mij) kost ongeveer 2500 euro ex BTW. Als je een kleiner bedrijf bent, kies je voor een iets kleinere website of schrijf je een deel van de teksten zelf.