Tekst

Met tien jaar ervaring op zak als copywriter en Anneke haar journalistieke achtergrond, is zij inmiddels pijlsnel geworden in het doorgronden van de aard van een kantoor en het vinden van de juiste tone of voice. Daar heeft ze een sport van gemaakt.

Want in al die jaren heeft zij niet alleen geleerd hoe je een bedrijf goed kan omschrijven. Ze heeft ook geleerd dat 1) een website zo snel mogelijk online moet komen om zelf goed te kunnen groeien en 2) dat je vervolgens verandert geeft niets, dan kun je de teksten daarop aanpassen.

Met Terra Cacti werkt Anneke het liefst bij een bedrijf in-house. Dit omdat ze dan de sfeer van het bedrijf kan proeven en tussendoor kleine vragen kan stellen. En omdat ze meteen de teksten kan opleveren, zodat jij snel kunt kijken of het schrijfwerk de goede kant opgaat, of dat we nog wat moeten schaven.

In de ochtend werken we door een stappenplan heen. Geparafraseerd kun je het zo uitschrijven: wie wil je bereiken, wat zijn je verschillende werkzaamheden, wat vraagt je doelgroep per werkzaamheid, hoe kleur je dat in en wat doe je daar bovenop? Het klinkt heel eenvoudig, maar vaak zijn goede methodes ook vrij eenvoudig.

Na de sessie schrijft Anneke meteen de eerste teksten voor je website. Vaak zijn dat vier of vijf soorten teksten, bijvoorbeeld de beschrijvingen van je verschillende werkzaamheden en je ‘Over Ons’ (of natuurlijk: ‘Over Mij’).

Als de teksten de goede kant op blijken te gaan, bouwt Robert Blinde de volgende dag (of een dag snel daarop) meteen je website. Zo zitten we nog goed in de stof en kunnen we met gemak verschillende zaken nog aanpassen. Meer weten over de verschillende websites die je kunt krijgen? Lees hier