Battery On Wheels

Organisatie van het congres Battery On Wheels, een congres van DeeldeZon en de Vereniging Elektrische Rijders. Ik organiseerde en ontwierp het congres van A tot Z. Ik koos de locaties uit, maakte het draaiboek, schreef alle teksten of redigeerde deze, ik bouwde de website, ontwierp de uitnodiging, de aankondigingsvideo, deed vooraf interviews met de deelnemers en maakte daar video’s van en ik ontwierp het presentatieformat.

Website

Ik adviseerde de organisatie een website te bouwen. Het is handig om de informatie te clusteren en scheelt daardoor mij uiteindelijk veel tijd, omdat ik kan verwijzen naar de website. Ik bouwde de site (inclusief tekst en vormgeving) in het WordPressthema Slope (Codestag) met een tikkie hulp van Robert Blinde van Webbify.

Om de sprekers eenduidig aan te kondigen, bewerkte ik hun ingeleverde foto’s door de achtergrond te wissen, dezelfde cut te nemen en een blauw filter er overheen te zetten, wat past bij de huisstijl.

Invite

Voor de save the date en de invite maakte ik de video en ontwierp ik een flyer die je kon verdelen per mail of per whatsapp en een invitevideo, die onze partners op hun social media konden plaatsen.

Sneak previews.

In plaats van geschreven interviews, besloot ik enkele sprekers via een videoverbinding te interviewen. Ik bouwde dat interview om tot een korte you-tube video, die we mooi konden delen op socials en in de nieuwsbrieven, waar ze veel werden bekeken!

In de video schrijf ik ernaast een korte toelichting. Dat maakt de video interactief en daardoor blijft de kijker langer kijken. Ook bleek het voor de geïnterviewde een goede voorbereiding voor de presentatie op de dag zelf. Omdat het format uiteindelijk overal hetzelfde was, bleek dit concept een stuk flitsender dan een artikel, terwijl het mij veel minder werk opleverde dan een lang artikel uit te schrijven.

Locatie

Podium Bloos.